WhatsApp va lansa mesaje care se “auto distrug” după o perioadă în chatul privat

0
620

WhatsApp se ia după Snapchat şi pregăteşte o funcţie ce implică mesaje care se auto distrug după o perioadă. Acele mesaje se aplică pentru chatul privat, după ce apăruseră şi indicii că se pregăteşte o funcţie ce permite unor admini să şteargă mesaje dintr-un chat de grup.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cel mai nou beta WhatsApp, versiunea 2.20.83/2.20.84 aduce opţiunea care permite utilizatorilor să specifice dacă vor ca un mesaj să fie şters automat în chatul privat. Intervalul pentru ştergerea automată variază, de la o oră, o zi, o săptămână, lună chiar sau un an. După ce ai ales acea opţiune, o să apară un ceas care ticăie lângă mesaj până ce el dispare. Deocamdată totul e în pregătire şi nu au acces la funcţie toţi beta testerii. Ar trebui să ajungă pe următorul build stabil de WhatsApp.

Până ce utilizatorul opreşte funcţia, mesajele vor continua să dispară din chat. Mesajele care se auto distrug nu sunt o noutate şi le aveam deja în aplicaţii ca Telegram, Signal şi Snapchat. Recent WhatsApp a mai primit o funcţie care s-a lăsat mult aşteptată, cea de Dark Mode, care a ajuns în varianta aplicaţiei de pe iOS şi Android. Aplicaţia de chat deţinută de Facebook ar urma să mai primească şi backupuri de chaturi cu protecţie sub formă de parolă. Beta-ul 2.20.66 va aduce aşa ceva, dar deocamdată se fac teste pe versiunea alpha.

Utilizatorii vor putea cripta întregi discuţii WhatsApp şi backupuri în acest mod. Între timp se îndesesc atacurile de tip scam în WhatsApp, care implică un hacker care îţi cere un cod de verificare de 6 cifre, punând apoi stăpânire pe contul tău de WhatsApp.