Walmart a lansat un robot special pentru cumpărăturile din magazine: Alphabot (Video)

0
966

Dacă Amazon a automatizat tot mai mult businessul său în ultimii ani, se pare că acest exemplu va fi urmat în curând şi de către cei de la Walmart. Ei au pus în funcţiune un robot numit Alphabot, care va revoluţiona cumpărăturile din magazine online. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Alphabot este realizat de un startup numit Alert Innovation, la comanda celor de la Walmart. Permite ridicarea mai eficientă a comenzilor. Totul este pus în funcţiune într-un depozit de multe mii de metri pătraţi, folosind cărucioare autonome care duc cumpărăturile, în special produse refrigerate comandate de clienţi online. După ce selectează şi preia produsele, Alphabot le duce la o staţie de lucru, acolo unde un angajat Walmart le verifică, ambalează şi le trimite spre livrare.

Sistemul clasic implica un angajat, care se ocupa de alegerea produselor de livrat spre clienţi, de ambalarea şi livrarea lor. Alphabot îi va lua locul pe viitor. Robotul este capabil să se mişte mult mai rapid decât angajaţii umani şi va duce imediat cumpărăturile oamenilor spre zona de ambalare şi livrare. Scad timpii de aşteptare, dispar erorile, iar compania se poate axa pe servicii, rezolvând latura logistică. Alphabot poate şi să partajeze date în timp real, pentru a verifica statistici legate de comenzi, livrări, preferinţele clienţilor.

Sistemul învaţă din toate aceste procedee şi stocarea devine mai inteligentă. Walmart nu vrea să fie pusă în poziţia de a îi spune un client că nu are un produs în stoc. Acum se adună feedback de la angajaţi şi clienţi pentru a lansa Alphabot la scară largă. Pentru început robotul lucrează alături de personal uman şi la 20% din capacitate, cu 30 de unităţi folosite. Poate gestiona 170 de comenzi pe zi şi nu poate lucra cu perisabile sau legume proaspete încă.