Google pregăteşte un nou Chromecast Ultra cu Android TV şi telecomandă

0
2932

Google nu va mai ţine fizic evenimentul său anual I/O, dar tot ne va oferi noutăţi prin live stream în acea perioadă. Printre ele se numără şi un nou Chromecast Ultra, care ar veni cu telecomandă şi Android TV. Teoretic în aceeaşi perioadă a lunii mai aşteptăm şi un telefon Google Pixel 4a.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În ce priveşte noul Google Chromecast Ultra, acesta e în pregătire de ceva vreme şi va permite casting-ul de filme şi seriale de la un telefon la un TV 4K HDR să zicem. Ca design avem acelaşi “puc de hockey” stilizat şi rotunjit, cu finisaj soft touch şi conector flexibil HDMI. O noutate e faptul că acest dispozitiv va rula o variantă full de Android TV şi va sosi cu o telecomandă pentru a naviga în interfaţa sa. Până acum foloseam doar telefonul sau tableta pentru a controla interfaţa de Chromecast, dar rivali ca Fire TV Stick şi Roku Premiere veneau şi cu telecomandă la pachet.

Chomecast Ultra costă în jur de 200-300 de lei la ora actuală şi ne aşteptam la un preţ similar de la succesorul său. Printre avantaje se numără şi faptul că poate aduce Google Stadia cu jocuri AAA pe televizorul tău. Noul produs are numele de cod “Sabrina” şi va veni cu suport 4K HDR, Bluetooth, WIFi şi conector HDMI. Este succesor direct al modelului lansat în 2018, dar şi al celui original din 2016. Telecomanda oferită la pachet ar putea integra un microfon pentru a primi comenzi via Google Assistant.

Vă reamintesc că Google a anulat evenimentul I/O din mai de teamă coronavirusului şi l-a mutat online.