Volvo a anunțat o nouă serie de camioane electrice pentru Europa – Vor fi disponibile spre achiziționare în 2021

0
776
Volvo a anunțat o nouă serie de camioane electrice pentru Europa - Vor fi disponibile spre achiziționare în 2021

Volvo Trucks a dezvăluit versiunile electrice a mai multor camioane grele – Volvo FH, FM și FMX – care vor fi puse spre vânzare în Europa anul viitor. La fel ca iterațiile originale non-electrice, noua gamă este ecologică și va fi utilizată într-o varietate de domenii: construcții, transport și eliminarea deșeurilor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pentru a se pregăti pentru debutul noilor camioane, compania suedeză testează acum modelele electrice FH, FM și FMX. Volvo Trucks nu este însă la prima încercare de a produce vehicule electrice. În 2019, producătorul auto a început să fabrice versiuni electrice pentru modelele FL și FE, ambele folosite în transportul de marfă urban și colectarea deșeurilor. Acestea, împreună cu noile modele, vor constitui o serie completă de camioane grele, ecologice pentru Europa.

Camioanele recent anunțate vor avea o autonomie de până la 300 km, în funcție de acumulatori și o greutate brută combinată de aproximativ 48.5 tone. Noua gamă va fi disponibilă începând cu anul 2021.

Președintele Volvo Trucks, Roger Alm a declarat:

„Prin creșterea rapidă a numărului de camioane electrice grele, vrem să ne ajutăm clienții și industria de transport să își atingă obiectivele ambițioase de durabilitate”

America de Nord va avea, de asemenea, un nou model electric în decembrie, când Volvo VNR Electric va fi disponibil pe piață. Acesta funcționează bine în situații „stop-and-go”, care solicită de obicei camioanele pe bază de combustibil, potrivit producătorului auto.

Un viitor eco-friendly

De asemenea, Volvo Trucks ia în considerare și alte surse de alimentare pentru vehiculele sale. În acest deceniu, compania speră să lanseze primele camioane cu celule de combustie pe bază de hidrogen (detalii aici). Această direcție este explorată în prezent și de producătorul de camioane electrice Nikola, startup-ul ZeroAvia și compania minieră Anglo American.

Această mișcare face parte din obiectivul Volvo Trucks de a comercializa până în 2040, vehicule eco-friendly. Potrivit declarației lui Alm, deși vehiculele electrice sunt importante, schimbarea nu se poate realiza imediat din cauza infrastructurii, încă subdezvoltate. Volvo dorește să ofere o tranziție fluidă pentru operatorii de transport, oferind planificare, vehicule pregătite adecvat, echipamente de încărcare, finanțare și servicii.

În această perioadă de tranziție, clienții Volvo Trucks vor putea în continuare să achiziționeze, atât iterațiile electrice, cât și cele pe bază de combustibil ale modelelor.