Nokia Streaming Box 8000 este un nou TV Box ce vine cu Android TV 10 și suportă redare video 4K

0
1840
Nokia Streaming Box 8000 este un nou TV Box ce vine cu Android TV 10 și suportă redare video 4K

În ultimul timp, Nokia a încheiat contracte de licență de marcă cu mai multe firme. Ultima companie care a semnat un astfel de acord cu compania finlandeză este StreamView GmbH. Această companie austriacă a devenit acum licențiată oficial de către Nokia pentru comercializarea de televizoare smart, TV Box-uri și radiouri DAB+ în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Primul produs lansat de această companie se numește Nokia Streaming Box 8000 și este fabricat de SEI Robotics.

Specificații

Noul TV Box integrează un procesor quad-core  Amlogic S905X3 și GPU Mali-G31 MP2. Din păcate, cantitatea de memorie RAM nu este cunoscută pentru moment, dar se preconizează cel puțin 2GB. Dispozitivul de streaming dispune de conexiune WiFi 5 și Bluetooth 4.2, cât și o varietate de porturi: USB A 3.0, USB C, Ethernet, HDMI, optical audio, AV.

Nokia Streaming Box 8000 suportă redarea conținutului 4K, dar specificațiile nu dezvăluie nimic despre Dolby Vision/Atmos. Ar trebui să primească cel puțin suport HDR10, ținând cont că chipset-ul integrat este capabil.

Noul dispozitiv Nokia rulează sistemul de operare Android TV 10 și vine cu Netflix și Amazon Prime preinstalate. Celelalte aplicații video pot fi instalate individual, prin magazinul Google Play. Nu în ultimul rând, media player-ul vine cu Chromecast integrat și o telecomandă cu control vocal asigurat de Google Assistant.

Prețul pentru Nokia Streaming Box 8000 este de 100 de euro și va fi pus spre vânzare înainte de Crăciun în câteva țări europene. Pachetul va include TV Box-ul, telecomanda, încărcătorul și un cablu HDMI.