WWDC 2020: tvOS 14 aduce suport picture in picture, YouTube 4K

0
1862

Apple a ţinut un eveniment important ieri, în cadrul conferinţelor WWDC 2020, axate pe software. Pe lângă iOS 14 şi iPadOS 14, au prezentat şi noul tvOS 14, care aduce noutăţi precum suportul Picture in Picture şi interoperabilitate cu alte dispozitive, inclusiv cele de gaming.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Una dintre cele mai mari probleme pe care le avea tvOS era lipsa de suport 4K în aplicaţia YouTube. Acest lucru se schimbă odată cu noul tvOS, care aduce suport pentru streaming 4K YouTube pentru prima oară. O altă noutate este regândirea experienţei din aplicaţia Home, care integrează şi camera şi suport multi user pentru funcţiile de gaming. Permite şi conectearea lui Xbox Elite 2 şi a controllerelor Xbox Adaptive. Suportul multi user înseamnă că utilizatorii pot juca jocuri cu prietenii şi membrii familiei mai uşor.

tvOS permite şi să îţi reiei sesiunea de gaming din jocurile Apple Arcade început pe iPhone şi iPad direct pe dispozitivul Apple TV. Funcţionalitatea Picture in Picture este o altă noutate, pe care am văzut-o şi pe iOS 14 şi iPadOS 14. În cazul lui tvOS e vorba despre posibilitatea de a viziona două video-uri pe un singur ecran. Avem şi Picture in Picture când folosim AirPlay şi suport pentru streaming de video 4K via AirPlay în aplicaţia Photos.

Apple a mai anunţat şi că a realizat o alianţă alături de Amazon şi Google, dar şi alte companii din zona smart home, care va oferi standarde de interoperabilitate dezvoltatorilor. HomeKit este acum open source şi suportă multiple dispozitive smart home. Aflăm şi că funcţia Audio Sharing de pe Apple TV va funcţiona cu AirPods. Am mai aflat că serviciul de streaming de filme şi seriale Apple TV+ a ajuns pe televizoarele LG şi Samsung şi curând şi pe cele Sony şi Vizio. A fost prezentat şi un trailer pentru serialul inspirat de cărţile din seria “Fundaţia” de Isaac Asimov. Va sosi în 2021.

tvOS 14 este disponibil acum în faza developer beta şi va intra în public beta în iulie. Varianta finală soseşte la toamnă.