Volkswagen Golf 8 GTI este prezentat oficial! Vine cu motor de 245 CP, lumini ambientale la interior

0
3843
Golf 8 GTI

După ce anul trecut cei de la Volkswagen prezentau oficial a 8-a generație de Golf, iată că acum în prag de Geneva Motor Show 2020 apare și varianta mai puternică. Se numește Golf 8 GTI și din start aflăm că avem un upgrade la capitolul performanță, față de predecesor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Din datele comunicate de către companie, aflăm că varianta Golf 8 GTI sosește echipată cu un motor EA888 de 2.0 litri în 4 cilindri. Acest motor livrează 245 cai putere, în creștere de la cei 228 CP oferiți pe modelul anterior. Poate fi cuplat la o cutie manuală în 6 rapoarte, sau la o cutie DSG cu dublu-ambreiaj în 7 viteze.

Golf 8 GTI

Există și o variantă plug-in hybrid GTE cu motor turbocharged de 1.4 litri ce dezvoltă 150 CP + motor electric de 85Kw. Împreună acestea livrează aceeași putere totală de 245 CP precum varianta GTI pe benzină. Există și o variantă GTD pe diesel pentru cei interesați.

Golf 8 GTI

Primim aici noul “Digital Cockpit” prin care se renunță la ceasurile analog în favoarea unui display de 10.25 inch. Avem și un sistem de infotainment/navigare de 10 inch, cât și sistem de lumină ambientală la interior. Acesta permite alegerea nuanței preferate dintr-o colecție de 30 culori.

Golf 8 GTI

Cât despre design-ul exterior, se remarcă o serie de schimbări vizuale prin care Golf 8 GTI 2021 se diferențiază de Golful de bază. Zona frontală include o bandă LED deasupra radiatorului și include accentele roșii specifice modelelor GTI. Avem și jante noi în 5 spițe cu design mai agresiv, iar în spate stopuri LED.

Detaliile despre prețuri încă nu au fost comunicate, astfel că așteptăm show-ul auto din Geneva pentru a ne lămuri!