Vaha este o oglindă de fitness, realizată de un startup german cu cofondator român

0
4006

În ziua de azi toate electrocasnicele au început să devină inteligente şi conectate la Internet şi chiar şi oglinzile capătă un nou scop. Am mai auzit de oglinzi inteligente, amplasate în baie şi care integrează un ecran ce redă ştiri, prognoza meteo şi alte date importante, dar cum vă sună o oglindă specială pentru fitness? Aşa ceva a creat Vaha, un startup din Germania, cu cofondator român. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Călin Popescu este cofondatorul startupului Vaha, din Germania, care a inventat o oglindă inteligentă pentru fitness. Ulterior a primit o injecţie de capital de zeci de milioane de euro. Cei de la start-up.ro au vorbit cu Călin şi cu această ocazie aflăm mai multe despre proiectul său. Călin Popescu a mai fondat şi companiile Orkiee şi Work Cycle, care nu au avut succesul scontat.

Acum are rol de CTO şi confondator Vaha, startup german, care produce o oglindă inteligentă, ce oferă servicii de fitness. În plus îţi va furniza şi un antrenor personal, care te va motiva şi ghida prin sesiunea de fitness. Nici măcar această piaţă care ar trebui să fie o nişă nu e goală de rivali, existând aici Peloton şi Mirror. Vaha este de fapt o evoluţie a ideii din Pixformance, un dispozitiv de fitness adaptat pentru un număr mare de persoane.

Oglinda inteligentă are rolul de a te conecta cu antrenorul personal, fără a mai fi nevoie să mergi la sală. Vei primi un program personalizat de antrenament şi chiar sesiuni live cu câte un antrenor de fitness. Produsul a ajuns în faza de precomenzi, este deja gata ca hardware, dar mai trebuie finisat la software. O oglindă de gen costă 2155 de euro şi implică şi un abonament de 60 de euro. Oglinda se bazează pe tehnologii de machine learning, AR, AI, analiza mişcării, Cloud, Mobile Embedded şi multe altele.

Implică şi accesorii precum benzi elastice, saltea de yoga, produse de curăţare a oglinzii, ghid de folosire şi un suport de montaj. Aveţi şi o aplicaţie dedicată. Oglinda are un ecran tactil de 43 de inch şi numeroase posibilităţi de interacţiune. Produsul are un rival reputat deja, pe Mirror, pe care îl vedeţi în acţiune mai jos: