Un “vierme” pe Statia Spatiala Internationala

0
752

Un worm a fost descoperit pe laptopul unui astronaut de pe Statia Spatiala Internetionala, iar NASA a dezvaluit recent faptul ca nu este prima oara cand echipajul se confrunta cu probleme de tip malware. “Viermele”, cunoscut sub numele de Gammima sau Taterf a fost descoperit in luna iulie si este un troian care fura parole.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Purtatorii de cuvant NASA au afirmat ca troianul nu a avut acces la informatii secrete si nu a influentat bunul mers al misiunilor. Chiar daca NASA afirma ca astfel de probleme au mai fost semnalate in trecut, nu putem considera linistitoare o astfel de declaratie. Cum poate stii autoritatea spatiala a Statelor Unite ca datele sale secrete nu au fost deja copiate?

Exista chiar riscul ca familiile astronautilor sa fie rapite, pentru a-i santaja pe acestia sa dezvaluie informatii top secret. Si asta cu ajutorul datelor lor personale… Exista si speculatii bizare/amuzante, cum ca troianul ar fi provenit de pe un site XXX, speculatie pe casa NASA ar infirma-o cu siguranta daca ar ajunge la urechile reprezentantilor sai.

Daca nici miezul NASA nu mai este sigur, cum putem noi sa ne protejam PC-urile?

Sursa