Un japonez a creat o aplicaţie care îţi arată cât zahăr au băuturile tale

0
1042

Dacă sunteţi genul de persoană care ia masa cu tabelul de calorii lângă, atunci am găsit aplicaţia pentru voi. Un japonez a inventat o aplicaţie de smartphone care îţi arată fix cât zahăr este în băutura ta.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Numele său este Daiki Shimizu, iar el a inventat un software care îţi permite să vizualizezi cât grame de zahăr ai în ceea ce bei. Aplicaţia respectivă scanează codul de bare al băuturii şi afişează apoi gramele de zahăr şi o animaţie cu cuburi de zahăr care se tot mişca pe ecran. Nu e chiar o premieră, pentru că şi aplicaţia MyFitnessPal poate scana coduri de bare ale alimentelor pentru a le prelua informaţiile nutriţionale.

Diferenţa între acea aplicaţie şi cea a lui Shimizu e ca noua versiune îţi permite să vizualizezi zahărul printr-o animaţie haioasă. Din păcate softul nu poate fi descărcat pe telefon încă. Iniţial totul fusese creat cu un an în urmă, dar până la urma proiectul a fost casat. Au fost totuşi mulţi prieteni şi cunoştinţe ale lui Shimizu care i-au cerut să continue şi aşa a decis să refacă app-ul, care e acum în aşteptare pentru aprobare în App Store.

Aşteptăm ceva de gen şi pentru grăsimi, zahăr şi altele de acest tip.