Huawei Mate 30 Pro are cameră cinematografică la bord; “Cine-Lens” și “Camera Matrix” brevetate oficial

0
1534
Huawei Mate 30 Pro

În vreme ce încercam să ne dăm seama dacă Huawei Mate 30 Pro va avea o cameră pătrată sau rotundă, iată că apar detalii despre noi modalităţi de captură pentru acea cameră. Huawei ar fi înregistrat în Europa drepturi asupra unor nume de tehnologii: “Camera Matrix” şi “Cine-Lens” pe 17 iulie 2019.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Viitorul flagship este aşteptat să debuteze în octombrie cu o cameră cu 4 senzori în spate. Una dintre aceste camere ar putea realiza captura cinematică, prin acea “Cine-Lens”. Conform brevetului, în cazul lui “Cine-Lens” e vorba despre lentile optice pentru captură, reproducerea și procesarea sunetului, imaginii și datelor. “Camera Matrix” acoperă obiective, telefoane și camere.

Huawei Mate 30 Pro

Cinema Lens este un tip de obiectiv special gândit pentru industria cinematografică, diferit de obiectivul foto clasic. E gândit să înregistreze mişcare continuă şi să ofere o calitate excelentă indiferent de situaţie. Astfel de obiective sunt foarte scumpe, dar probabil că Huawei a găsit o cale să integreze aşa ceva pe un telefon mobil, cu ajutorul celor de la Leica.

Huawei Mate 30 Pro

De remarcat că Leica are în portofoliul său de produse obiective Cinema şi de aici se va inspiră Huawei. La 2 lucruri mă duce cu gândul aceasta inovaţie: o captură similară cu cea cinematică de pe Xperia 1 și eventual vreo premieră prin filmarea 8K. Evident poate fi și ceva complet nou…