Un headset de realitate virtuală își face apariția într-un brevet asociat boxei Apple HomePod; Ar putea fi primul device de genul al companiei americane

0
1250
HomePod

După cum bine știți la ora actuală în portofoliul de produse Apple avem și boxa HomePod care vine cu asistentul vocal Siri la bord. Putem controla dispozitivele smart de prin casă folosind comenzi vocale, pune întrebări lui Siri, dar și reda muzica favorită de pe iPhone sau iPad.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cum la ora actuală funcționalitățile acestei boxe sunt oarecum limitate, se pare că pe viitor am putea primi un upgrade sub forma unei interfețe speciale ce va fi vizibilă doar atunci când purtăm un headset de realitate virtuală. Ținând cont de faptul că Apple nu are încă un asemenea produs în ofertă, nu ar fi exclus ca în următorii ani să intre și în această zonă.

HomePod

Detaliile cu privire la această interfață ne sunt aduse de către un brevet proaspăt care ne prezintă pe lângă numeroase dispozitive ce pot fi controlate prin Apple HomePod și ceea ce pare a fi un headset Mixed Reality. Aparent, folosind un asemenea headset și o boxă HomePod, utilizatorii vor putea vedea interfețe iluminate în VR pentru controlul HomePod și poate și a celorlalte device-uri asociate cu hub-ul Home Automation.

Aflăm pe seama documentelor incluse în brevet faptul că una dintre aplicațiile puse la dispoziția utilizatorilor va fi cea de a regla volumul pe anumite zone. De asemenea, o viitoare generație HomePod ar putea include senzori și camere pentru a monitoriza poziția utilizatorului în spațiu.

Aparent, acest brevet a fost completat în toamna anului trecut și aprobat abia acum. Nu se știe însă dacă produsul va ajunge realitate într-un viitor apropiat.