Apple nu va lansa un iPhone 5G în 2019, conform unor surse apropiate de companie

0
1274
iPhone 5G

În vreme ce OnePlus a trimis deja primul tweet via 5G, alte companii se mişcă ceva mai lent când vine vorba de pregătirile pentru sosirea primelor telefoane cu acest tip de conectivitate. Apple spre exemplu nu va avea un iPhone 5G gata la anul.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Informaţia vine de la surse apropiate de firma din Cupertino. Apple e genul de companie care preferă să pigulească cu multă migală noile tehnologii şi cumva să vină cu versiunea proprie care să depăşească rivalii. Nu ţine neapărat să fie prima, ci cea mai bună. Surse care au fost citate de Fast Company afirma că iPhone-urile cu 5G ar veni de abia prin 2020. Ce e drept marii operatori de telefonie vor începe să ofere pentru publicul larg conectivitatea 5G în 2020.

Vor fi şi ceva lansări în câteva oraşe de pe glob la anul, mai ales în partea a doua a lui 2019. Companii precum OnePlus sau Huawei sunt în pole position pentru a lansa telefoane 5G, iar Qualcomm şi Samsung au creat deja cipurile de modem aferente. Apple între timp a făcut deja teste şi experimente cu 5G-ul, primind aprobarea de la FCC deja de un an pentru această zonă.

Sursa mai scrie că iPhone-ul 5G va folosi modemul Intel 8161, dar prototipurile actuale se bazează pe un modem Intel 8060 de test. Acesta ar avea ceva probleme cu disiparea căldurii şi consumul de baterie. Având în vedere bătălia cu Qualcomm şi dorinţa de nu mai depinde de aceștia în vreun fel, e lesne de înţeles de ce Apple a ales Intel. E posibil să opteze și pentru MediaTek, dacă Intel nu livrează pe măsura aşteptărilor.