Un dezvoltator a scris un CD prin comenzi de pe Apple Watch; Iată cum a reuşit! (Video)

0
944

Am tot auzit că Apple Watch ar fi salvat vieţile oamenilor cu diferite probleme de sănătate, dar azi aflăm şi că acest purtabil e capabil şi să… scrie CD-uri. Un dezvoltator a făcut un workaround relativ uşor şi a ajuns să controleze o unitate CD/DVD writer direct de pe ceas.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Niles Mitchell este numerele temerarului, care a folosit Rumpus, un server FTP şi un file manager pentru a realiza această sarcină, exemplificată în clipul de mai jos. E interesant că această funcţionalitate nu e promovată în vreun fel de Apple şi nimănui nu i-a trecut prin cap aşa ceva. Niles este un dezvoltator de aplicaţii şi expert în Applescript. El a publicat pe YouTube un clip în care prezintă modul în care arde un CD folosind un Apple Watch.

În mare e vorba despre rularea aplicaţiei FTP pe ceas şi a unui file manager de pe web. Apoi şi-a trimis prin iMessage o adresă IP spre o pagină web care conţine CD-ul blank. Siri a creat apoi nişte foldere, a urmat o incursiune rapidă în aplicaţia FTP şi selecţia opţiunii “Burn” şi gata, CD-ul a fost scris. Având în vedere că în ziua de azi scoatem la imprimantă de pe telefon şi chiar scoatem fotografii la imprimantele foto cele mici şi portabile conectate prin Bluetooth, să arzi un CD controlând procesul de pe ceas nu e chiar ceva extraordinar.

Ce e extraordinar e că merge de pe un produs Apple, cunoscut pentru ecosistemul închis şi lipsa de interconectare cu alte gadgeturi. Următorul pas ar fi să scoţi la imprimantă 3D o machetă cu ajutorul unui ceas…