Google a recunoscut din greşeală că un iPhone valorează mai mult decât un telefon Pixel

1
3275

Această săptămână a stat în mod destul de clar sub semnul lui Google Pixel 4. Telefoanele noi de la Google au debutat şi sunt fix aidoma scăpărilor care vorbeau despre Project Soli, control prin gesturi, astro fotografie şi camere duale. Un lucru interesant pe care lumea nu l-a observat la prezentarea Google e că Marele G îşi estimează aiurea produsele, prin programul de trade in.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Samsung a făcut ceva similar atunci când se pregătea să îl lanseze pe Galaxy Note 10. Practic sud coreenii au recunoscut atunci prin programul de trade in că iPhone X-ul vechi de 2 ani e mai valoros decât Galaxy S9. Acum la mijloc de octombrie, Google are propriul program de buy back, pentru a cumpăra un Pixel 4. În cadrul său, cine are un Pixel 3 XL de 128 GB primeşte 295 de dolari, tăiaţi din preţul lui Pixel 4.

Iniţial, la debut Pixel 3 XL se vindea la 999 dolari. Între timp Google îţi dă înapoi 395 de dolari pentru un iPhone X vechi de 2 ani şi 600 de dolari pentru un iPhone XS Max. E bizar că suma e dublă faţă de cât îţi oferă Google pe telefonul său echivalent cu iPhone XS Max de anul trecut. Practic e o recunoaştere a popularităţii şi a modului în care “îmbătrânesc” produsele Apple.

Gândiţi-vă cum arată şi cum merge un Pixel 2 XL acum şi cum o face un iPhone X de exemplu… Apple face produse mai future proof şi mai bine optimizate şi rivalii trebuie să recunoască asta. Mai grav e că produsele Google îşi pierd din valoare aşa rapid, asta după ce că sunt şi super rare şi greu de găsit în partea noastră de Europa.