Apple lucrează alături de Quanta Computer la dezvoltarea unei tehnologii de șofat autonom

0
1206
Apple

Cu toate că zvonurile nu au mai fost atât de multe în acest an precum în anii trecuți, se pare că Apple nu renunță la planurile de a dezvolta un vehicul autonom. Mai nou aflăm prin intermediul celor de la DigiTimes.com faptul că gigantul din Cupertino lucrează alături de compania taiwaneză Quanta Computer la acest proiect.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

De asemenea suntem informați că Apple se află în căutarea unui număr mai mare de parteneri în perioada următoare, Quanta fiind la ora actuală furnizorul soluțiilor de “șofat autonom”.

Aflăm din partea taiwanezilor faptul că asemenea tehnologii au fost testate pe circuite închise din Statele Unite, asta pentru a-și dovedi abilitatea în dezvoltarea de platforme de șofat autonom. Quanta nu a dezvăluit însă ce fel de teste au fost desfășurate și nici ce vehicul a fost utilizat, astfel că avem un posibil indiciu cu privire la implicațiile pe care Apple le are în proiect.

Zvonurile despre acest prim automobil din Cupertino numit Apple Car sunt prezente în online de ani buni, informații asociate unui “Proiect Titan”. Mai recent au existat speculații pe seama faptului că Apple s-ar fi răzgândit și nu ar mai avea în plan dezvoltarea unui automobil propriu, ci doar a tehnologiei de șofat autonom.

Totodată, în urmă cu doar câteva luni, mai precis în iulie aflam că Apple ar fi dezvoltat o suspensie revoluționară pentru automobile. Este vorba despre o configurație “steer by wire”, care reduce uzura pneurilor și crește stabilitatea direcțională. Toate componentele suspensiei sunt conectate la axul central al mașinii și direct la roată și astfel se poate controla mișcarea verticală a mecanismului de virare și a roții față de ax.

Ținând cont de acest detaliu, pare că Apple nu renunță la ideea unui automobil propriu, dar când exact ne vom convinge de cum stau lucrurile rămâne de văzut..