Cineva a falsificat browserul Tor şi a furat 40.000 de dolari în Bitcoin de pe dark web

0
1748

Încă o zi şi încă o trăznaie a hackerilor! De această dată cineva a falsificat celebrul browser Tor şi a furat zeci de mii de dolari de la câţiva cumpărători. Cercetătorii de la firma de securitate cibernetică ESET au descoperit o versiune malware a lui Tor, programul folosit pentru accesarea Dark Web-ului.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Hackerii şi scamerii au furat 40.000 în Bitcoin de la cumpărători de pe Dark Web. Varianta falsă de Tor redirecţiona utilizatorii spre două website-uri care sugerau faptul că versiunea de Tor e veche şi trebuie actualizată. Asta se întâmpla şi dacă aveai cea mai nouă versiune. Atunci când utilizatorul dădea click pe linkul de “update” ajungea pe un site de unde descărca pachetul de instalare pentru noul Tor.

Totul s-a petrecut în 2017 şi 2018, în timpul unei creşteri spectaculoase a valorii monedelor cripto. În special forumurile din Rusia au fost umplute cu linkuri de gen, care pozau într-o variantă în limba rusă a browserului pentru Dark Web. Conturile asociate de Pastebin au fost vizualizate de peste 500.000 de ori. Atunci când utilizatorii foloseau browserul Tor dubios instalat să adauge credit în wallet-urile Bitcoin, hackerii schimbau adresa spre propriile lor wallet-uri.

Orice cumpărătură făceai pe Dark Web ducea banii spre scammeri. Dubios e că această versiune de Tor e identică cu cea oficială şi legală, deci e greu să le deosebeşti. Asta ne aminteşte pentru a mia oară să ne uităm de unde descărcam software şi să îl luăm numai de la sursă. Nu că umblatul şi cumpăratul pe Dark Web e cel mai sigur lucru pe care îl poţi face…