Apple ar fi inventat o suspensie revoluționară pentru automobile

1
834

Proiectul Apple Car tot apare și dispare de vreo 5 ani și exact când pare să îi meargă mai bine, auzim că e casat și inginerii sunt mutați pe alt proiect. Acum reapare spectrul automobilului Apple, când aflăm că firmă din Cupertino ainventat o suspensie revoluționară auto.

Publicitate

Apple tocmai a primit un brevet pentru un sistem special de suspensii pentru vehicule. Încă nu e clar sub ce formă se va concretiza, mai ales că Apple are deja colaborări cu BMW sau Daimler. Documentele menționează o arhitectură de suspensie de vehicul, cu un design conceput de Apple.

Este o configurație “steer by wire”, care reduce uzura pneurilor și crește stabilitatea direcțională. Componentele suspensiei sunt conectate la axul central al mașinii și direct la roată. Se poate controla mișcarea verticală a mecanismului de virare și a roții față de ax.

Am aflat din aceeași sursă că Apple a mai primit și un brevet pentru o bară de automobil, după ce avea deja sisteme de șofat autonom. Nu ar trebui să fim totuși prea optimiști, pentru că Apple a tot pierdut specialiști auto în ultimele luni, plecați la alte companii mari.

Apple operează în acest moment 69 de mașini autonome de test totuși.