Un bărbat dispărut misterios acum 22 de ani a fost găsit cu Google Maps

0
1727

Dacă uneori Google Maps e prilej de amuzament, prin oameni surprinşi în cele mai bizare situaţii, acum se pare că ar fi rezolvat un caz de dispariţie. Rămăşiţele unui bărbat dispărut acum 22 de ani au fost descoperite de către un curios care se juca pe Google Maps.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Norocosul a dat zoom pe fostul său cartier din Florida, folosind imaginile din satelit de la Google şi a văzut ceva bizar: o maşină scufundată într-un lac. În maşină erau rămăşiţele lui William Moldt, dispărut din 1997. Cartierul Grand Isles din Wellington, Florida e locul unde s-a petrecut asta. Conturul maşinii a ieşit în relief în imaginea acelui lac destul de secat.

Fostul locuitor al oraşului a luat legătura cu un vecin, care a folosit o dronă, ce a confirmat că se afla o maşină albă la marginea unui lac din spatele casei. Moldt plecase dintr-un club de noapte în noiembrie 1997 şi nu a mai ajuns acasă. Zona era în construcţie în acea perioadă, dar lacul exista şi pe atunci. Posibil ca bărbatul să fi pierdut controlul maşinii şi să fi intrat cu ea în lac sau să fi suferit un infarct la volan.

Conform unui proiect care investighează cazuri nerezolvate ale poliţiei, acea maşină se afla la vedere pe Google Earth încă din 2007, dar nimeni nu a băgat-o în seamă sau nu a dat suficient zoom.

Ce e drept Google şi-a actualizat imaginile cu extra detalii şi rezoluţie crescută în ultimii ani, deci poate de aici această descoperire. Google a fost subiect de ştiri în ultima vreme atunci când a adus cartografierea 3D şi cu augmented reality în Street View. Practic e imposibil să te mai rătăceşti acum, dacă ai semnal suficient de bun.