Turnul GazProm, inca un super-proiect ecologic

0
714

Se pare ca fiecare proiect de turn pe care l-am vazut in ultima vreme este bazat pe tehnologii ecologice, chiar daca el este construit pentru o companie cunoscuta pentru probleme sale cu poluarea. Compania ruseasca GazProm incearca sa construiasca o noua cladire de birouri in St. Petersburg de mult timp, dar localnicii se opun vehement, afirmand ca o astfel de constructie le-ar strica peisajul.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ultimul proiect al acestei cladiri nu rezolva problema orizontului orasului, dar va primi cu siguranta suportul ecologistilor. Clima zonei in care se afla orasul St. Petersburg este destul de aspra, astfel ca o cladire „monstru” va avea nevoie de un sistem de incalzire si racire performant. In cazul turnului GazProm realizarea echilibrului termic se atinge cu ajutorul a unor pereti dubli de sticla, intre care se afla numerosi arbori si plante.

Aceasta sticla isi va schimba culoarea in functie de temperatura, iar daca proiectul primeste unda verde, constructia va debuta in acest an, fiind finisata in 2012.

Sursa