Turismul spatial la doar o nava distanta

0
787

Inginerii aerospatiali lucreaza de 4 ani in desertul Mojave la o nava spatiala comerciala care va transporta “turisti” milidari la peste 100 km inaltime deasupra Pamantului. Iata ca de abia acum aflam detalii concrete despre acest proiect, care va fi in curand prezentat oficial de catre miliardarul britanic Sir Richard Branson si designerul american Burt Rutan.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ultima oara cand o asemenea lansare starnea atat de multa agitatie era in 2004, cand nava SpaceShipOne a luat premiul Ansari X, care consista in 10 milioane de dolari. Acesta a fost acordat creatorilor navei, deoarece aceasta era prima de acest gen, privata si cu echipaj care ajungea in spatiu. In ciuda faptului ca Branson si Rutan pastreaza secretul noii nave spatiale comerciale, ultimele zvonuri afirma ca latimea aripilor acesteia va fi similara cu cea a lui Boeing B-29 Superfotress, bombardierul din al doilea razboi mondial.

Nava uriasa o va lansa pe SpaceShipTwo, care va putea transporta 6 pasageri si 2 piloti, iar de mentionat este faptul ca ambele nave vor fi construite din materiale ultra-usoare. Testele de zbor sunt programate pentru luna septembrie a acestui an, dupa cele de la sol din luna august. Totusi acest proces va fi realiza cu o grija in plus, dupa ce, cu un an in urma o explozie a avut loc in timp ce se testa sistemul de propulsie al lui SpaceShipTwo, ucigand 3 ingineri.

Odata ca nava va fi gata, ea ii va transporta pe miliardarii care vor plati sute de mii de dolari pentru doar 5 minute in imponderabilitate si sansa de a admira Pamantul din spatiu. Intregul zbor va dura o ora si jumatate, iar cel de inaugurare ii va gazdui pe Richard Branson si familia sa.

Sursa