Turda este primul oraş din România cu transport exclusiv electric; Iată cum arată parcul său de vehicule

0
1767

Aţi auzit probabil că oraşe ca Cluj, Braşov sau Ploieşti se tot dotează cu autobuze electrice. Ei bine există şi o localitate care are transport exclusiv electric şi e vorba despre Turda. Turda a introdus de azi în circulaţie 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Astfel, oraşul este primul din România cu transport în comun exclusiv electric. Cu această ocazie a fost înfiinţată şi o nouă societate de transport local, Transport Urban Public, care are ca acţionar unic Consiliul Local. Noile vehicule vin cu camere de supraveghere, sistem GPS şi rampe pentru persoanele cu dizabilităţi. Oferă şi aer condiţionat, WiFi, dar şi acces prin bilet electronic. Proiectul a costat 10.6 milioane de euro.

🚌A sosit și autobuzul cu numărul 13, un număr cu noroc de data aceasta!

🚌A sosit și autobuzul cu numărul 13, un număr cu noroc de data aceasta!Încă 7 livrări și flota va fi completă!#AutobuzeElectrice #MobilitateUrbană #FonduriEuropene #TransportPublicModern

Publicată de Primaria Turda pe Vineri, 27 septembrie 2019

De la anul vor fi introduse şi cartele electronice, care vor înlocui abonamentele vechi de călătorie. De remarcat că preţul abonamentelor şi biletelor nu va creşte, iar traseele de circulaţie vor rămâne şi ele aceleaşi. Trebuie precizat şi că biletele se pot cumpăra direct din autobuze, pentru cei care nu apucă să le ia din zonele dedicate. În toamna acestui an, Cluj-Napoca punea în circulaţie 20 de autobuze electrice la rândul său, devenind oraşul cu cele mai multe vehicule de gen din ţară.

Un total de 41 de autobuze electrice erau disponibile. În general un autobuz de gen are autonomie de 105 km, lungime de 12 metri, indicator vizual de staţii cu LED-uri şi computer de bord pentru gestiune şi management al traficului.