Ferrari nu va produce un automobil electric decât după anul 2025; Iată de ce

0
1405

Ferrari şi-a anunţat planurile pentru un automobil electric, sau mai bine zis amânarea lor până după anul 2025. Firma italiană nu este mulţumită cu evoluţia tehnologiei bateriilor de maşini electrice şi nici cu timpii de încărcare. În primă fază va ataca piaţa cu o supermaşină electrică şi aflaţi şi alte detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E greu să ne imaginăm că Ferrari cu motoarele sale puternice V8 şi V12 va trece pe baterii, dar e inevitabil. Reuters este sursa de această dată şi ne spune că mai avem de aşteptat 5 ani. Iniţial Ferrari avea un roadmap cuprins între 2018-2022 pentru electrificare, dar nu a putut să se ţină de plan. Abordarea hibrid este prima etapă, iar un vehicul complet electric trebuia să vină prin 2023. CEO-ul Ferrari, Louis Camilleri a declarat că tehnologia nu este în punctul în care ar trebui să fie.

Autonomia e departe de a mulţumi gigantul căluţului cabrat. Pe de altă parte mă miră că sunt plângeri legate de încărcare, pentru că tot auzim de paşi făcuţi în acest domeniu şi recorduri doborâte, cu maşini încărcate în zeci de minute. Designerii şi inginerii de la Maranello vor continua să lucreze la automobile standard şi hibrid între timp. Anul 2019 nu a fost lipsit de lansări şi amintim aici modelul SF90 Stradale, primul hibrid plugin al companiei, dotat cu motor V8 de 4 litri, completat de 3 motoare electrice.

Împreună generează 986 de cai putere şi îi permit bolidului să atingă suta în 2.5 secunde. Ferrari mai are şi un nou model GT pe benzină, iar Roma are doar o lună vechime şi un design retro care a cucerit multe inimi. Cred că e de ajuns să apară un rival cu o baterie revoluţionară şi se va trezi şi Ferrari.