S-a inventat roboţelul care strânge automat după câinele tău, Beetl

0
1142

Dacă ţi-e prea lene să strângi după câinele tău, ai acum o salvare din a fi nesimţit. S-a inventat un roboţel care caută, detectează şi strânge automat deşeurile lăsate de companionul tău canin. Oricât ţi-ai iubi câinele, momentul când iei grămăjoară aia caldă cu punga de plastic e super neplăcut.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aici intervine robotul, care ne poate scuti de muncă, iar maşinăria se numeşte Beetl. Sincer mi se pare că arată ca un tractor şi e cam mic să facă faţă unei provocări de la un dulău mare şi constipat, precum un dog german. Beetl foloseşte tehnologia Computer Vision şi camere frontale pentru a căuta materiile fecale şi odată ce le detectează va trece direct deasupra lor şi le va ridica folosind o “gheară” metalică.

Include şi un mic container sigilat pentru a stoca ceea ce a lăsat în urma câinele, până va putea depozita în siguranţă mizeria. Robotul are şi un sistem de detecţie a obstacolelor, similar cu cel de la aspiratoarele robot. Poate fi şi programat să stea într-un anumit perimetru, precum curtea unei case sau peluza unei vile, sau o parte din parc. AI-ul îi permite să se conecteze la un cloud, cu ajutorul căruia va dezvolta noi trasee, mai eficiente.

Totul e în faza de test şi nu e singura tehnologie pusă la treabă pentru a ne scăpa de pantofi murdari şi mirosuri neplăcute. Un startup din Olanda a creat drone speciale care au au rolul de a curăţa sutele de milioane de kilograme de materii fecale de câine lăsate pe străzile olandeze anual. Cred că în San Francisco ar fi nevoie de roboţi ceva mai mari, pentru că acolo am auzit că au probleme cu resturile de acest tip lăsate de oameni.