Trotuar special pentru cei care stau cu ochii în telefon; Se întâmplă în Marea Britanie!

0
1349

Dacă în Japonia sunt clinici speciale de dezintoxicare a celor care stau tot timpul cu nasul în telefon, în Manchester, UK lucrurile sunt privite ceva mai blând. Autorităţile locale au deschis chiar o bandă specială pe trotuar pentru cei care au această adicţie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Banda este marcată cu alb şi însemnul unui telefon mobil, cu 2 paşi în el. Decizia a venit după un studiu, care arată că 75% dintre britanici merg şi folosesc telefonul în acelaşi timp. 38% dintre ei s-au ciocnit cu o persoană pe stradă făcând acest lucru şi şi-au cerut scuze, iar 27% nu şi-au cerut scuze. Deocamdată există doar 2 benzi paralele (dus/întors) de 75 de metri în districtul Spinningfields din centrul oraşului Manchester.

Astfel se vor separa oamenii care merg cu ochii în telefon de cei care merg normal. Zona în care se află benzile este una aglomerată, fiind acolo multe magazine, clădiri de birouri, baruri şi restaurante. Fluxul este de zeci de mii de oameni, iar acum totul e marcat cu săgeţi şi semne pentru acea bandă. Deocamdată totul e în faza de test şi dacă scade numărul de ciocniri şi accidente, astfel de benzi ar putea fi adoptate în mai multe oraşe din Marea Britanie şi apoi de pe glob.

Nu mi se pare o idee chiar strălucită pentru că în continuare va exista posibilitatea ca persoanele din acea bandă sa se ciocnească între ele. Banda se numeşte “AO Mobile Phone Lane”, fiind un proiect al unei organizaţii cunoscute ca AO.