Bastonul smart WeWALK pentru nevăzători este real și vine cu Google Maps, Bluetooth

0
6306
WeWALK

Evoluția tehnologică ajută și la dezvoltarea unor produse inedite pentru ușurarea vieților celor care suferă de o problemă medicală, iar exemplele din ultimii ani sunt destul de multe. Azi descoperim detalii despre WeWALK un baston inteligent creat pentru nevăzători.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Partea și mai interesantă este aceea că dezvoltatorul acestui baston este la rândul său nevăzător. Pe numele său Kursat Ceylan, acesta este CEO și co-fondator al unei organizații non-profit denumită Young Guru Academy. Astfel a luat viață proiectul WeWALK menit să ușureze viața celor cu deficiențe de vedere.

WeWALK

Cum Kursat știa provocările întâlnite de un nevăzător, s-a folosit de cunoștiințele sale pentru a lansa un produs de-a dreptul inedit. Acest baston inteligent include difuzoare, navigare Google Maps, dar și un sistem de asistență vocală. Conexiunea Bluetooth va facilita conectarea la sistem de senzori meniți să avertizeze utilizatorul prin vibrații atunci când are obstacole în cale pe drum.

Creatorul declară că acest baston va putea oferi și informații cu privire la navigarea prin stații de metrou (ghidând user-ul către ieșirea dorită), călătoria cu autobuzul vizat (indicații vocale), sau detalii despre magazinele din jur tot prin asistență vocală. WeWALK dispune de un senzor ultrasonic, de un touchpad și de baterie de 1000 mAh.

Are difuzoare integrate, ba chiar și un microfon, senzor accelerometru, giroscop și suport pentru conectarea la terminale Android sau iOS. Mai multe detalii puteți afla de pe site-ul producătorului și aflați că prețul este de 499 dolari.