Xiaomi Mi Mix Alpha are ecran cât tot corpul, este telefonul viitorului cu camera de 108 MP

2
2533

Xiaomi a prezentat astăzi cel mai revoluţionar telefon din ultimii ani, Xiaomi Mi Mix Alpha. Este un smartphone concept, dar unul cu adevărat futurist, ale cărui dotări sună mai mult a 2030 decât a 2020. Are şi preţ pe măsură şi se remarcă prin ecranul său înfăşurat în jurul corpului. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mi Mix Alpha este un smartphone concept, dotat cu ecran wraparound, adică de jur împrejurul corpului său. Este un display Flexible OLED, care începe din zona frontală şi continuă până în spate, inclusiv pe laturi. Singura porţiune neacoperită de ecran este cea a camerelor, integrate pe o bandă ceramică. Ecranul are o diagonală uriaşă, de 7.92 inch şi rezoluţie de 2250 x 2088 pixeli.

Nu avem vreo ramă metalică aici, ci un aşa numit „Surround Screen”, care va afişa butoanele de volum. Tot afişajul lateral vă prezintă şi o bară de status, care include ora, semnalul, bateria şi notificările. Sus şi jos Xiaomi a integrat zone din aliaj de titaniu pentru extra rezistenţă. Compania chineză a ascuns sub ecran componente precum cititorul de amprente, difuzorul pentru convorbiri, senzorii de proximitate.

Ca dotări avem de-a face cu un smartphone foarte puternic, de la procesorul Snapdragon 855+ până la bateria din nano siliciu, de 4050 mAh. Iată lista de specificaţii:

  • Display: 7.92 inch, FHD+ (2250 x 2088 pixeli), Flexible OLED
  • Procesor: Snapdragon 855+
  • Configurație: 12 GB RAM + 512 GB UFS 3.0
  • Cameră foto: 108 mpx (OIS, f/1.7) + 12 mpx (zoom optic 2x) + 20 mpx (ultrawide)
  • Baterie: Li-polymer 4050 mAh, încărcare la 40W

Xiaomi Mi Mix Alpha este primul telefon din lume anunţat cu o cameră de 108 megapixeli la bord, cu senzor Samsung HMX. Vine şi cu focalizare laser, stabilizare optică şi tehnologie de combinare a pixelilor. Nu avem cameră selfie pentru că vom folosi camera din spate şi ecranul din spate pentru selfie-uri. Telefonul futurist costă în jur de 2559 de euro, iar producţia va fi una limitată, din cauza designului deosebit. Vânzările încep în decembrie.