Transportul viitorul aduce o confruntare inedită: tunelurile lui Elon Musk versus Uber Air

1
1503

Scriam recent despre acel taxi aerian dezvoltat de Airbus şi modul în care viitorul ne va aduce (sau nu) transport aerian în locul celui de pe autostrăzi. Între timp Elon Musk şi o altă întreprindere a sa (în afară de Tesla şi SpaceX), Boring Company propune transport prin tuneluri subterane. Alternativa e cea aeriană, propusă de Uber Air.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În condiţiile suprapopulării şi boomului tehnologic în mod inevitabil vom rămâne fără străzi la un moment dat, chiar şi dacă le vom suspenda şi suprapune. Elon Musk şi Boring Company lucrează deja la primul tunel aproape de Los Angeles, considerând că soluţia sa e mai bună decât cea aeriană. Între timp directorul de inginerie de la Uber Air, Mark Moore explică de ce Musk va eşua şi el va avea success.

Declaraţiile au venit în cadrul evenimentului Michelin Movin On, Moore afirmând printre altele că “Boring nu este un nume bun pentru o companie”. Acelaşi Moore a comentat şi pe seama spuselor lui Musk, care e convins că o maşină zburătoare poate, în cazul unei pierderi de control să decapiteze pe cineva de la sol, dacă îi pică vreo piesă. Reprezentantul Uber Air subliniază că firma pe care o conduce nu produce “maşini zburătoare, ci aeronave cu decolare verticală”.

Musk l-a invitat pe Moore la o discuţie la sediul Boring Company, dar nu ştim dacă se concretizează iniţiativa. Şi unul dintre cofondatorii Google şi acum şi Airbus şi Uber par convinşi că vehiculele cu decolare verticală sunt cheia pentru transportul viitorului. În ciuda faptului că pare o idee promiţătoare, vidul legislativ şi nevoia de lobby vor fi greu de depăşit.

În schimb Elon Musk trebuie doar să sape tuneluri şi să implementeze un soi de metrou ultra rapid. Viteze de 200 km/h la oră au fost promise şi sistemul va urca automobilele utilizatorilor pe o platformă, care va călători cu acea viteză.