Toshiba se implică târziu, dar inedit în zona augmented reality, cu o pereche de ochelari superdotaţi. Nu sunt doar o unealtă care suprapune un strat digital peste realitate, ci un veritabil PC cu Windows purtabil. Numele său este Toshiba dynaEdge.

Publicitate

Practic acesta este un mini PC, pe cât de mic posibil, ataşat la o pereche de ochelari inteligenţi. În 2017 Toshiba lansa mini PC-ul dynaEdge Mobile Mini DE-100, care cântărea doar 311 grame şi venea cu un procesor Intel Core M Skylake. PC-ul măsoară 16.5 x 8.3 cm şi acum operează în tandem cu acei ochelari. Practic e un combo de două produse: acel PC dynaEdge, plus ochelarii smart Toshiba AR100.

Deocamdată produsul e menit pentru zona business şi enterprise, deci nu pentru utilizatorul de rând. Aceşti ochelari inteligenţi se vor vinde din trimestrul 2 al acestui an la exorbitanta suma de 1900 de dolari. Ochelarii au un display de 0.26 inch, cu rezoluţie de 640 x 360 pixeli, oferind echivalentul unei diagonale de 4.1 inch vizualizate de la 35 inch distanţă.

Avem la bord şi un touchpad, GPS, difuzor, microfoane duale care anulează zgomotul de fond, o cameră de 5 MP şi un accelerometru, dar şi giroscop. Ochelarii cântăresc sub 56 de grame, iar mini PC-ul vine cu 4 GB, până la 16 GB RAM, 128 GB până la 512 GB stocare SSD şi are şi scanner de amprente, WiFi ac, slot microSD şi 5 butoane de navigare dispuse într-un mecanism ce aduce cu cel de pe iPod.

Avem şi porturi USB Type-C şi Type-A.