Toshiba tocmai a anunţat o pereche de ochelari AR care e şi PC cu Windows – dynaEdge

0
1083

Toshiba se implică târziu, dar inedit în zona augmented reality, cu o pereche de ochelari superdotaţi. Nu sunt doar o unealtă care suprapune un strat digital peste realitate, ci un veritabil PC cu Windows purtabil. Numele său este Toshiba dynaEdge.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Practic acesta este un mini PC, pe cât de mic posibil, ataşat la o pereche de ochelari inteligenţi. În 2017 Toshiba lansa mini PC-ul dynaEdge Mobile Mini DE-100, care cântărea doar 311 grame şi venea cu un procesor Intel Core M Skylake. PC-ul măsoară 16.5 x 8.3 cm şi acum operează în tandem cu acei ochelari. Practic e un combo de două produse: acel PC dynaEdge, plus ochelarii smart Toshiba AR100.

Deocamdată produsul e menit pentru zona business şi enterprise, deci nu pentru utilizatorul de rând. Aceşti ochelari inteligenţi se vor vinde din trimestrul 2 al acestui an la exorbitanta suma de 1900 de dolari. Ochelarii au un display de 0.26 inch, cu rezoluţie de 640 x 360 pixeli, oferind echivalentul unei diagonale de 4.1 inch vizualizate de la 35 inch distanţă.

Avem la bord şi un touchpad, GPS, difuzor, microfoane duale care anulează zgomotul de fond, o cameră de 5 MP şi un accelerometru, dar şi giroscop. Ochelarii cântăresc sub 56 de grame, iar mini PC-ul vine cu 4 GB, până la 16 GB RAM, 128 GB până la 512 GB stocare SSD şi are şi scanner de amprente, WiFi ac, slot microSD şi 5 butoane de navigare dispuse într-un mecanism ce aduce cu cel de pe iPod.

Avem şi porturi USB Type-C şi Type-A.