Timpul de pornire Windows 10 poate fi redus printr-un nou update ce va sosi în 2021

0
1131

Windows 10 modifică modul în care programele sunt adăugate în lista de aplicații ce rulează la pornirea sistemului. Noul update va permite utilizatorilor să vadă când programele sunt adăugate în lista de pornire automată, chiar în timpul instalării. Astfel, ne oferă posibilitatea de a le dezactiva pe loc.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cu cât mai multe aplicații în această listă, cu atât mai mult poate dura pornirea sistemului, mai ales dacă aplicațiile în cauză sunt solicitante. Evident, aceasta nu este o situație ideală, în special pentru utilizatorii mai puțin pricepuți în tehnologie, care nici măcar nu își dau seama ce s-a întâmplat. Vestea bună este că, odată cu cea mai recentă versiune de previzualizare a Windows 10, Microsoft schimbă asta. Astfel încât, programele vor anunța utilizatorul că s-au adăugat la lista aplicațiilor cu pornire automată.

Conform celor mai recente rapoarte Windows, într-o modificare nedocumentată, testerii actualizării 21H1 au observat o notificare la instalarea programelor. Aceasta apare pentru a anunța utilizatorul că programul instalat este configurat implicit să ruleze în momentul pornirii. Dacă nu doriți ca acest lucru să se întâmple, puteți face clic pe notificare. Aceasta va afișa lista cu aplicațiile ce rulează automat la pornire și le puteți dezactiva.

S-ar putea, desigur, să doriți ca un program să ruleze automat și, evident, dacă este cazul, îl puteți lăsa activat. Aceasta este o schimbare minoră, dar cu siguranță una utilă. Funcția asigură faptul că computerul dumneavoastră nu se blochează atunci când încarcă Windows 10 (și toate programele care pornesc automat împreună cu sistemul de operare).

Rezolvarea problemei în versiunea curentă a Windows 10

Dacă întâmpinați timpi de pornire îndelungați, puteți verifica manual, in Windows 10, lista de programe ce pornesc concomitent cu Windows-ul. Tot ce trebuie să faceți este să selectați butonul Start , apoi selectați Setări  > Aplicații > Pornire. Asigurați-vă că orice aplicație de care nu aveți nevoie la pornire, este dezactivată. Noul update va fi disponibil în prima jumătate a anului 2021, iar această operațiune va fi cu mult simplificată.