TikTok a generat 78 de milioane de dolari doar în aprilie; Din ce face TikTok bani?

0
3842

Fie că vă place TikTok sau nu, aplicaţia este un hit şi continuă să crească. Pe 1 mai aflam că a depăşit 2 miliarde de descărcări, iar acum aflăm cum a stat în luna aprilie a anului curent. Aplicaţia numărul 1 de socializare din China se află pe locul întâi ca venituri generate în App Store, dar şi la general, deşi în Play Store nu prinde nici top 10.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cifrele dezvăluite de compania mamă TikTok, ByteDance arată că reţeaua de socializare pe bază de scurte clipuri video a generat 78 de milioane de dolari pe iOS şi Android. În listele în care domină TikTok nu sunt incluse şi jocuri ca generatoare de venit. Cheltuielile utilizatorilor TikTok au crescut de 10 ori faţă de aprilie 2019. Grosul veniturilor provin din China, 86.6% mai precis, iar SUA e pe locul 2, cu 8.2%. Asta deşi imaginea TikTok în State a început să fie negativă, după interdicţii în zone guvernamentale, investigaţii şi “trash talking” de la diferiţi CEO, care au numit aplicaţia “spyware chinezesc”.

TikTok a fost descărcată de mai bine de 2 miliarde de ori până acum, iar acest prag este atins la doar 5 luni după cel de 1.5 miliarde de descărcări. Probabil va întrebat pe ce cheltuie lumea bani în TikTok… E vorba despre monede virtuale, care se cumpără cu bani reali. 65 de coins costă în jur de 5 lei, dar poţi cumpăra 6600 de coins cu 500 de lei. Aceste coins pot fi date cadou influencerilor preferaţi, care apoi le convertesc în diamante şi ele la rândul lor devin bani trimişi prin PayPal.

Deja e un scandal în UK pentru că specialişti în psihologia copilului avertizează că deseori cei mici sunt păcăliţi cu aceste coins şi nu le văd ca bani reali, cumpărându-le cu duiumul pentru a le da vedetelor preferate. Iar acele vedete nu trebuie să fie nici grase, nici urâte şi nici sărace. Nici Facebook nu e mai brează, permiţându-ţi să cumperi steluţe în Facebook Gaming să le dai streamerului preferat.