Microsoft Stream primeşte un nou tool de captură video de ecran; Iată cum funcţionează

0
934

Microsoft a intrat târziu în zona de streaming, dar a plusat serios. Pe de o parte îl are pe starul Ninja pe serviciul de game streaming Mixer, iar apoi pe latura corporate are Microsoft Stream. Acesta este un servicu de video sharing, care a fost lansat pe 20 iunie 2017 şi care are rolul de a înlocui Office 365 Video. Azi aflăm că a primit un nou tool de captură video de ecran.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Prin intermediul acestui tool veţi putea crea scurte înregistrări de până la 15 minute ale ecranului vostru direct în Microsoft Stream, fără alt soft în plus. Funcţia de screen recording e disponibilă acum pentru toţi clienţii. MS a promis că va aduce şi alte funcţii în această aplicaţie, precum unele de editare video. Pentru a face captura de ecran în Microsoft Stream, trebuie să deschideţi cea mai nouă versiune de Edge sau Chrome, apoi portalul Stream şi din zona Create alegeţi Record Screen.

Creatorii video pot folosi opţiunea de a înregistra tot ce se vede pe ecran, sau doar o anumită fereastră. Pot alege dacă să lase microfonul pornit şi dacă să se audă sunetele de sistem sau nu. În plus, se poate include şi feedul de la webcam. Screen Recorder funcţionează din Microsoft Edge, variantele de Windows 10 şi MacOS şi Google Chrome, dar în Safari nu mege. Deocamdată Microsoft Stream nu e suportat în browserele de pe iOS şi Android.

Captura audio de sistem merge doar pe Windows apropo, nu şi pe macOS, iar integrarea camerei în captură se face doar la înregistrarea full screen. Lungimea maximă de captură este de 15 minute. Mai multe detalii aveţi aici.