“The Blob” este cea mai nouă atracţie a Grădinii Zoologice din Paris: un organism viu, fără creier şi cu 720 de sexe

0
1224

Grădina Zoologică din Paris găzduieşte un exponat cel puţin bizar în aceste zile, cunoscut drept “The Blob”. Este o creatură de un galben viu şi deschis şi poate să se vindece singură. Are 720 de sexe, nu are creier şi teoretic ar trăi la infinit.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Neobişnuitul organism trăieşte de obicei pe solul pădurilor şi a fost adus la expoziţia pariziană. Ineditul organism, care nu e nici animal, nici plantă se poate deplasa cu o viteză de 4 centimetri pe oră. Îl veţi găsi expus la Zoo Paris până pe 3 noiembrie. Numele său oficial este “Physarum Polycephalum”. Acest “slime” nu are două sexe, masculin şi feminin ci nu mai puţin de 720 de sexe.

Se poate “sparge” în diferite organisme, care apoi se vor reuni ca unul singur la loc. Această creatură unicelulară are o vechime de aproximativ 1 miliard de ani, ceea ce sună colosal. Prima semnalare istorică a sa este în 1973, când o femeie din Texas a descoperit această creatură care lua amploare în curtea din spate. Din păcate acel organism a murit şi lumea a uitat de el, până acum.

E interesant că organismul e capabil să inveţe, reţinând ce substanţe i-au făcut rău şi evitându-le cu multe luni după. Lucrurile devin şi mai ciudate! Creatura are un soi de inteligenţă, deşi nu are creier. Poate rezolva probleme, precum ieşirea dintr-un labirint şi poate anticipa schimbările de condiţii de mediu. “Alimentul” preferat al lui Blob este terciul de ovăz, aparent.

Îi place să îşi facă veacul pe scoarţa copacilor şi îl găsiţi de obicei în păduri. Chiar dacă pe hârtie e nemuritor, organismul poate fi ucis de lumină excesivă şi uscăciune. Are şi un mod special de conservare prin hibernare. E interesant şi faptul că inedita făptură se poate vindeca singură în 2 minute dacă o tai în două. Până acum oamenii de ştiinţă au crescut un blob până la mărimea de 10 metri şi au aflat că poate supravieţui chiar şi la microunde.

Experţii insistă că nu ne poate face vreun rău… dar aşa începe orice film horror.