Tesla Roadster ar putea avea şi o versiune aeriană; Elon Musk oferă indicii

0
688

Dacă vi se pare uimitoare noua supermaşină Tesla Roadster, care atinge suta în sub 2 secunde, staţi să vedeţi ce pregăteşte Elon Musk. Vocalul CEO Tesla a făcut aluzie la o versiune aeriană a automobilului prezentat săptămâna trecută.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Elon Musk a postat ca de obicei pe Twitter detalii despre noul produs al companiei sale, subliniind şi că suta atinsă în sub 2 minute e doar performanţa de pornire şi variantele cu extra dotări vor fi şi mai şi. Lucrurile s-au dus puţin spre SF, când Elon a menţionat că doar siguranţa este o “piedică” în calea versiunii zburătoare. Tehnologia asociată rachetelor ar putea fi lejer implementată pe Tesla Roadster, aparent.

Între timp oameni cu mai mult scaun la cap se întreabă dacă Tesla nu ar face mai bine să se concentreze pe problemele cu producţia lui Model 3, în loc să tot lanseze modele noi. E ştiut faptul că întreprinderile lui Elon Musk împrumută des tehnologii de la una la alta. Astfel, un Tesla Roadster cu tehnologie SpaceX ar putea deveni un automobil aerian hiper performant.

Pe de altă parte Musk e şi foarte glumeţ şi idealist, deci nu îl putem lua total în serios. Acelaşi Elon îşi exprimase de altfel suspiciunea cu privire la automobilele zburătoare în cadrul ediţiei TED Talk de acest an, afirmând că acele vehicule ar fi prea zgomotoase şi ar genera curenţi de aer periculoşi. Ca să nu mai vorbim de pericolele noi ce apar, orice defecţiune putându-se solda cu componente care îţi pică în cap, jos la sol.

Uber între timp nu are probleme de gen şi deja are un deadline de 2020 pentru maşinile sale aeriene.