Tesla alege Samsung pentru producția cipurilor self-driving HW4.0; Componentele sosesc anul viitor

0
951
Tesla

Extinderea Tesla la nivel global a continuat pe parcursul acestui an când în primăvară aveam inaugurat un showroom și în București. Câteva luni mai târziu aflam că ultima actualizare software a adus limba română pe sistemul de infotainment. De asemenea, compania își încearcă norocul și în robotică, anunțând recent un robot umanizat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Astăzi nu vorbim despre roboți totuși, ci despre tehnologia de șofat autonom. Descoperim faptul că firma lui Elon Musk a ales compania care îi va produce noul cip self-driving HW4.0. Așa cum spune și titlul postării de față, Samsung este firma aleasă pentru producția acestor componente.

Samsung a fost totodată și compania din spatele primei generații de cip-uri self-driving Tesla, iar colaborarea continuă. Noile componente vor fi instalate pe automobilele Tesla începând din trimestrul 2 al anului viitor. Există o mențiune aici, aceea că TSMC avea șanse să fie compania aleasă pentru producție. În final s-a mers pe mâna sud-coreenilor. Au cântărit aspecte precum capabilitățile de design cip-uri, prețul competitiv și tehnologia folosită.

Cât despre acest nou cip utilizat pentru tehnologia de șofat automon, se pare că va fi o piesă tare importantă din puzzle. Componenta reprezintă următorul mare pas pentru Tesla în viziunea ideală a unui model electric care se conduce singur. Aflăm că cip-ul HW4.0 va fi fabricat de către Samsung în Hwaseong pe baza procesului de 7nm.

Aparent, se putea utiliza și procesul de 5nm, dar cel de 7nm a fost ales pentru că livrează un randament mai bun. Soluția de 7nm este văzută ca un pariu sigur, atât din punct de vedere tehnic, cât și economic. Ca fapt divers, aflați că Samsung și Tesla au semnat contracte de jumătate de miliard de dolari pentru sistemul de camere de pe Cybertruck.

De asemenea, Samsung a finalizat recent prototipuri de celule de baterii 4680 pentru Tesla.