Telefoanele inteligente produse sub marca operatorilor au fost gândite să acopere un target bine stabilit, format din clienți ale căror abonamente expiră sau abonați noi, însă au prins bine și la ofertele pre-paid, în rândul tinerilor care vor să își ia primul lor smartphone.

Publicitate

Orange Nivo vs. Vodafone Smart 3

Specificațiile au evoluat de la o generație la alta (cred și eu.la cât de dinamică e industria asta). Iată că, anul 2013 aduce o nouă luptă în această categorie, Cu specificațiile unui mid range din 2012 (raportându-mă la Galaxy Ace Plus), Orange și Vodafone au lansat două noi modele: Orange Nivo, respectiv Vodafone Smart 3.

Orange Nivo a fost primul aruncat în luptă în luna aprilie a acestui an. Fabricat de Coolpad (o firmă de care sincer n-am auzit până acum), Nivo vine echipat cu un ecran de 4 inchi, procesor dual core A5, cameră de 5MP și Jelly Bean la bord, îngreunat de toate” facilităţile software” de la Orange. Se poate achiziționa la abonamente cu prețuri începând de la 1€ sau fără obligații contractuale cu 105€.

Se pare că are lag și softul nu-i optimizat destul de bine. Și cei 512 MB de RAM își spun cuvântul, fiind destul de greu să te descurci cu ei în aceste circumstanțe (soft plin de bloatware a la Orange).

Vodafone oferă Smart 3 ca alternativă. Este fabricat de Alcatel (ca și cel din 2012) și se diferențiază de Nivo doar prin procesor (MTK 6575,1Ghz Cortex A9, single core) și prin prezența unui LED flash alături de camera de 5MP. Ca soft stă mai bine se pare, cei de la Vodafone alegând o soluție cât se poate de elegantă. Mai exact, spre deosebire de Orange, au ales să lase Jelly Bean complet stock, adăugând doar câteva aplicații proprietare, de care se poate scăpa ușor cu ajutorul operațiunii de root. Telefonul se poate achiziționa pentru 1€ la abonament nou sau 114, 01 € preţ fără abonament.

Telefoanele sunt relativ asemănătoare, însă eu prefer soluția Vodafone datorită procesorului (chiar dacă e single core, nucleul A9 e mai performant decât A5) și software-ului care e mult mai apropiat de stock în comparație cu cel de pe Nivo.

Voi ce aţi alege? Răspunsul” niciunul” e exclus.

  • Stefan Dumitrache

    Imi potui spune, te rog, daca Smart 3 poate fi folosit in orice retea sau doar in Vodafone? Am fost azi la reprezentanta Vodafone din (fostul?) City Mall si mi s-a spus acolo ca nu merge in alte retele, chiar daca e cumparat “la liber”. Ulterior am fost la Orange in Sun
    Plaza si mi-au spus despre San Remo ca poate fi deblocat la service gratuit daca se achizitioneaza “la liber” (ceea ce probabil e valabil si pentru Nivo). Sunt atras de ambele modele cam in aceeasi masura, dar asta pentru ca nu stiu cam pe unde se situeaza procesorul lui Nivo (dual core, dar vechi) fata de procesorul lui Smart 3 (single core, dar cu patru generatii mai nou). In plus, Nivo pare a avea 1gb de memorie RAM, pe cand Smart 3 doar 512Mb. Decizii, decizii…
    Back to my question: poate fi Smart 3 deblocat pentru a fi folosit in orice retea?