Sute de laptop-uri HP ascund un keylogger dezactivat; peste 460 modele sunt pe listă și se recomandă update-ul imediat

1
932
Keylogger

Aflăm astăzi o veste nu tocmai bună pentru posesorii de laptop-uri HP, aceea că mai bine de 460 modele de notebook-uri produse de compania americană ascund un keylogger dezactivat în software. Descoperirea a fost făcută de Michael Myng, un cercetător din domeniul securității care a alertat imediat oficialii HP.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

S-a adus imediat un update menit să rezolve problema și în cazul în care aveți un laptop de pe lista celor afectate (link aici), este recomandat să vă actualizați chiar acum dispozitivul pentru a vă asigura protecția absolută în cazul unui potențial atac software

Vestea relativ bună este că fișierul keylogger este dezactivat, dar în situația în care lucrurile stăteau pe dos, atunci parole și PIN-uri ale utilizatorilor ar fi putut ajunge rapid pe mâna utilizatorilor, asta pentru că virusul cu pricina era integrat chiar în driver-ul Synaptics pentru tastatură.

Acesta ar fi înregistrat astfel toate caracterele introduse de utilizatori folosind tastatura și ulterior trimite pachete întregi de date către atacatori. Aveți mai sus link către lista laptop-urilor afectate și aici găsiți update-ul necesar!