Sony Playstation 5 ar urma să fie mai puternic decât Xbox Scarlett; Iată ce știm despre console

0
1604

Am fi crezut că la ultimul eveniment Xbox organizat acum o săptămână vom afla mai multe detalii despre consola viitoare a celor de la Microsoft. Este cunoscută drept Project Scarlett și va fi rival Playstation 5. Avem mai multe detalii mai jos și viitorul nu sună prea bine pentru Microsoft.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Șeful secțiunii Xbox, Phil Spencer a declarat cu câteva zile în urmă că se așteaptă ca Xbox Scarlett să fie comparabil cu Playstation 5, ca preț și performanță. Un insider totuși a dezvăluit că PS5 va fi mai performant decât noul Xbox, ba chiar la un nivel sesizabil. Motivul ar fi că dezvoltarea lui PS5 a început mai devreme, de aici și ecartul lui Sony față de Microsoft.

Totuși sursa se așteaptă ca Xbox-ul să recupereze ecartul odată ce apar dev kit-uri mai mature și software evoluat. Mai spune și că totuși Microsoft ar putea evolua mai rapid pe partea de software, unde are experiență mai mare. E vorba și despre o dezvoltare DiretcX mai rapidă, iar jocurile ar rula mai bine pe Scarlett, chiar dacă PS5 are hardware mai bun.

Trebuie totuși spus că Xbox-ul cel nou și Playstation 5 nu vor fi chiar foarte diferite ca hardware. AMD va produce procesorul și GPU-ul pentru ambele console. Ambele vor avea și stocare SSD, acustică cu surround, tehnologie AMD Zen și posibil și ray tracing. Vom avea în continuare drive-uri Blu-Ray și despre design nu știm aproape nimic deocamdată.

Playstation 5 a primit deja un preț în România și nu sună rău deloc, față de cel de 1000 de euro apărut în Suedia acum ceva vreme. Oficial PS5 vine în iarna lui 2020, dar pentru urmașul lui Xbox One X nu avem data de lansare.