Sony PlayStation 5 ar putea veni cu un SSD Samsung NVMe 980 QVO

0
1649

Ştiam de ceva vreme că noul PlayStation ar putea sosi cu un SSD la bord, dar acum avem şi detalii despre tipul său. Recent am văzut scăpări ale interfeţei dev kit-ului, care au confirmat un SSD de 1 TB la bord. Hai să vedem şi ce producător va furniza stocarea nouă şi ce viteze atinge.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sony ar fi optat pentru un NVMe 980 QVO de la Samsung cu viteze de citire de 3500 MB/s şi scriere de 2500 MB/s. Samsung se ţinuse departe de SSD-urile PCIe 4.0 până acum, dar ar pregăti două modele de acest tip, iar unul ar putea ajunge şi pe consola Sony. Samsung a înregistrat două produse noi, inclusiv un 980 PRO NVMe care a fost prezentat la CES 2020 şi ar urma să atingă viteze secvenţiale de citire de 7 GB/s. Samsung foloseşte celule 2 bit MLC pentru seria PRO, ceea ce ar urca preţul la cote astronomice.

Suntem şi într-o perioadă ciudată pentru Samsung, care a pierdut mulţi bani din secţiunea de RAM şi stocare. În 2019 oferta a depăşit cu foarte mult cererea, iar Samsung nu a vândut câte memorii şi produse de stocare dorea, piaţa fiind saturată din 2018. Ultimul trademark Samsung pentru SSD-uri PCIe 4.0 a fost înregistrat chiar pe 30 ianuarie 2020, deci încă e proaspăt. Va fi nevoie de un nume nou pentru a diferenţia acest lineup, conform experţilor.

E posibil şi să nu vedem versiunea cu viteză maximă de 7 GB/s, dar un 5.5 sau 6 GB/s tot am putea să prindem, dublând vitezele drive-urilor PCIe 3.0. Sunt câţiva bloggeri care au postat deja despre Sony şi utilizarea stocării NVMe SSD pe consola nouă şi sunt şanse mari ca şi Microsoft să folosească o soluţie similară. Ca să vă faceţi o idee cu ce lucrăm aici, Samsung 970 PRO 1 TB costă 349.99 USD, iar 980-ul cel nou ar putea costa şi mai mult, deci nu ştiu cum ar putea Sony să vândă consola la suma de 499 USD cum se zvoneşte dacă doar stocarea e atât.

Posibil să negocieze un preţ mai mic la vânzarea în bulk şi să folosească o variantă de 512 GB în loc de 1 TB, ca versiune de pornire. Aflăm mai multe la început de februarie la evenimentul Sony.