O nouă scăpare despre PlayStation 5 indică faptul că va fi superior lui Xbox Series X

0
5090

A trecut ceva vreme de la ultima scăpare solidă sau credibilă despre PlayStation 5, iar cea de azi va fi îmbucurătoare pentru fanii Sony. Vă reamintesc că dacă zvonurile sunt reale, atunci Sony ar trebui să ofere informaţii despre consolă la un eveniment organizat săptămâna viitoare. Azi aflăm ceva detalii despre performanţa consolei faţă de Xbox-ul nou.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Utilizatorul Twitter @Tidux, care a mai scăpat informaţii confirmate ulterior despre produse de gaming are câteva detalii noi. El ar fi aflat că performanţa PS5-ului e peste ce oferă Xbox Series X, cel puţin acum, la nivel de dev kit. Aflăm că procesorul lui PS5 ar fi egal cu cel de pe Xbox Series X, dar GPU-ul e sub rivalul de la Microsoft. Totuşi, consola Sony stă mai bine la RAM (lăţime de bandă şi cantitate), dar şi la SSD (viteză şi spaţiu de stocare).

Şi performanţă totală a lui PlayStation 5 e peste consola angulară MS. Sursa a mai declarat că ambele dispozitive au acelaşi procesor, în mare, doar că Xbox-ul stă mai bine pe partea de procesare grafică. Judecând după toate acestea, PS5 sună ca o alegere mai bună, obiectiv vorbind. Întrebarea este dacă publicul ţintă, gamerul de rând va putea discerne între cele două console când se joacă. Se pare totuşi că Microsoft ar pregăti şi variaţiuni pentru Xbox Series X. Astfel, vom avea o consolă mai scumpă decât PS5 şi una mai ieftină.

Privim totul cu precauţie şi aşteptăm şi inevitabilele benchmarkuri, teste comparative, retuşări de ultim moment făcute de ambele companii, dar şi controverse. Personal aş fi încântat că nici unul dintre aceste dispozitive să nu mai fie gălăgios, să nu se încingă şi să aibă timpii de încărcare pe care îi merităm în 2020 (adică încărcare instant, dacă se poate, pentru că tot avem SSD).