Hummer dezvăluie noi detalii despre bestia electrică de 1000 de cai putere Hummer EV

0
1331

Ştiam de ceva vreme ca General Motors pregăteşte un Hummer electric, care va deranja mulţi petrolişti. Totuşi GM nu putea sta cu mâinile în sân şi să lase Tesla să culeagă toate laudele (sau critica virală) cu Cybertruck. Ce e inedit e că noul Hummer EV are un număr de cai putere impresionant, 1000. Vom avea marea dezvăluire într-un spot la Superbowl în weekend. Până atunci avem câteva detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

GMC Hummer EV va fi o „revoluţie silenţioasă” aparent şi va atinge 100 km/h în doar 3 secunde. Tot ce avem acum e un teaser cu grila frontală a maşinii, dar şi un sistem de iluminare care poate fi descris doar ca „badass”. E şi un tribut pentru bara frontală cromată a Hummerelor trecute şi un model luminos fluctuant care pun pariu că se poate seta în zeci de moduri. De abia pe 20 mai 2020 va fi prezentată varianta finală a maşinii, dar un teaser mare apare pe 2 februarie la Super Bowl.

Reprezentanţii GM au promis un hibrid dintre un truck puternic şi o supermaşină. Hummer e derivat dintr-o maşină a armatei americane, iar variantele trecute au fost un SUV şi un pickup. Acum ne pregătim de un uriaş electric, cu un cuplu de 15.592 de Nm, plus capacitatea de a rula pe orice teren vă puteţi imagina. Producţia se desfăşoară de abia în trimestrul 3 din 2021, deci mai avem de aşteptat.

Producţia noii maşini va avea loc în Michigan şi asamblarea se face la fabrica Hamtramck din Detroit. GM a anunţat că va investi multe miliarde de dolari în această întreprindere, care va fi un hub pentru vehicule electrice. Se lucrează printre altele şi la un Cadillac electric şi la încă un SUV. Va fi o bătălie dură în anii următori între Tesla Cybertruck, Rivian R1T, Ford F-150, Bollinger B2 şi alţi asemenea monştri silenţioşi. Vânzările lui GMC Hummer EV încep în 2022.

Preţul va fi probabil foarte mare şi sunt tare curios cu privire la autonomie.