Hummer electric la orizont! Iată noul proiect General Motors

0
1453

După ce marile branduri de supermaşini au început să treacă la modele electrice, nu ne mai miră chiar nimic. Azi aflăm că un Hummer electric este în pregătire şi ar urma să apară într-o reclamă la Super Bowl, cu LeBron James în rol principal.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul pickup va fi vândut din 2022, sub brandul GMC şi nu va fi chiar o înviere a brandului Hummer, aşa cum cred unii. De altfel Hummer a fost sacrificat în 2020, din cauza crizei financiare şi a preţului ridicat al combustibilului. Zvonurile despre un Hummer electric s-au înteţit pe final de 2019 ce e drept. GM e în plină campanie de electrizare, având în plan o iniţiativă de multe miliarde de dolari, ce implică lansarea de 20 de noi vehicule electrice până în 2023.

Hummer era antiteza perfectă la salvarea planetei şi la vehiculele electrice: o maşinărie uriaşă cu inspiraţie militară, ce consuma şi polua obscen. Era un deget mijlociu arătat planetei şi o făcea pe Greta Thunberg să vomite. Să refoloseşti acel simbol al combustibililor fosili îşi cere o serie de glume acide de la Top Gear sau Grand Tour. Nu cred că GM îşi va aliena fanii clasici Hummer, dar şi pe veganii eco friendly cu o decizie de gen.

Poate să evoce identitatea masivă, angulară şi masculină a lui Hummer pe un model electric cu alt nume… dar va fi nevoie de muuuulte baterii.