Sony PlayStation 5 ar putea debuta mai devreme decât ne aşteptam, chiar în 2018. Informaţia vine de la analişti şi experţi în domeniu şi e o mişcare previzibilă pentru Sony. Astfel ar vrea să dea replica rapid pentru Xbox Project Scorpio.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ar fi bizar totuşi să vedem încă o consolă nouă, după un 2016 în care au debutat 2 versiuni noi de PS4. E vorba despre PS4 Pro şi PS4 Slim şi dacă am socoti şi PlayStation VR ca o iteraţie de consolă, se complică lucrurile. Am aflat recent că Sony a vândut 60 de milioane de unităţi PlayStation 4 de când a lansat consola, dintre care 20 de milioane doar anul trecut.

Damian Thong, analist la Macquarie Capital Securities e cel care speculează că un PS5 ar putea vedea lumina zilei la anul. Gaming device-ul cel nou ar putea oferi 10 teraflops la nivel grafic, adică aproape dublu faţă de cei 6 teraflops ai lui Project Scorpio. Nu e foarte clar dacă noua consolă va suporta jocuri de PS4 sau dacă va ne propune o platformă şi arhitectură complet nouă.

Trebuie spus că PS4 a debutat în 2013, iar cele 60 de milioane de unităţi vândute sunt dublul cantităţii de modele Xbox One. Între timp îl aşteptăm pe Xbox Project Scorpio la E3 2017.