Iată tot ce trebuie să ştii despre consola Xbox Project Scorpio şi gamingul 4K pe care îl promite

0
1159

Scriam cu câteva zile în urmă că Eurogamer pregăteşte dezvăluiri în premieră legate de consola Xbox Project Scorpio. Ei bine ele au venit în această săptămână şi aflăm că noul gaming device Microsoft promite gaming 4K real şi nu doar upscaling.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem specificaţiile complete ale consolei, care sună ca un rival solid pentru PS4 Pro, ba chiar peste. Scorpio va sosi cu un procesor cu 8 core-uri custom x86 tactate la 2.3 GHz, dar şi cu un GPU cu 40 de unităţi computaţionale custom şi tactate la 1172 MHz. Această frecvenţă ar fi fără precedent pentru o consolă, conform Eurogamer. Dar nu se termină aici lista!

Vom mai vedea şi 12 GB memorie GGDR5, 1 TB stocare sub formă de HDD de 2.5 inch şi un drive 4K UHD Blu-ray. Jurnaliştii invitaţi la demo-ul Microsoft au văzut şi Forza Motorsport cel nou în acţiune, rulând în 4K nativ şi la 60 FPS. Reţineţi că PS4 Pro nu e capabil de gaming REAL 4K şi nu menţine tot timpul rezoluţia şi FPS-ul maxim. Mai aflăm şi că viitorul Xbox va avea o sursă internă, va oferi suport Dolby Atmos, dar şi suport pentru un format proprietar cunoscut că HRTF şi creat de echipa Microsoft Hololens.

Evident va permite conectarea de headseturi VR şi Eurogamer a estimat şi un preţ pentru consolă şi anume 499 dolari. Designul final va fi prezentat la E3 în iunie, probabil cu câteva exclusivităţi la pachet. Până atunci rămânem cu mai subţirele şi compatibilul HDR Xbox One S, care are un bundle foarte atractiv cu Gears of War 4 în aceste zile.