Ce este YouTube TV, cât costă şi ce canale oferă

0
1406

La mijlocul acestei săptămâni YouTube a lansat un nou serviciu, cunoscut drept YouTube TV şi considerat extensia logică a lui Red. Dorinţa de a “tăia cablul” şi renunţa la operatorii de cablu TV e puternică în SUA, semnalată şi de acest serviciu de streaming nou. Ce oferă el aflaţi în următoarele rânduri.

Publicitate

Avem practic de-a face cu un serviciu de streaming TV live, care permite utilizatorilor să acceseze conţinuturi difuzate live la posturile TV sau pe cele preînregistrate. Deocamdată e disponibil doar în SUA, dar sunt sigur că până la final de an ajunge şi la noi. 6 utilizatori se pot uita simultan la canalele şi programele oferite contra sumei de 35 de dolari pe lună.

Pe listă se află toate posturile mari apreciate în State, printre care şi ABC, FOX, NBC şi evident canalele de sport. Puteţi savura transmisiunile pe mobil, tabletă, PC sau televizor, cu suport pentru DVR nelimitat, încât să nu rataţi meciul preferat chiar dacă el a fost difuzat cu ore în urmă. Peste 40 de reţele îşi pun la bătaie posturile în prima fază, inclusiv FX cu super serialele sale, dar şi ESPN şi Fox Sports.

Salvarea conţinuturilor prin înregistrare DVR se face în cloud, cu spaţiu nelimitat. Chiar dacă suma de 35 de dolari e mai mare decât ce plătim la Spotify sau Netflix, alternativa americanilor de a plăti pentru serviciile de cablu e mult mai scumpă, deci lor le convine. Să vedem cum se va converti suma la noi şi în ce măsură televiziunile locale îşi vor da aprobarea pentru a fi incluse.

Acesta e viitorul şi e inevitabil!