Panasonic Lumix GH5 debutează în premieră în România

0
540

Panasonic a adus în România un nou model de aparat foto de top, Lumix GH5. Acesta a fost prezentat în cadrul unei întruniri a pasionaţilor foto şi jurnaliştilor de la Clubul Equestria din Snagov, acolo unde ambasadorul Lumix Steven Clarey a împărtăşit impresii despre noua cameră.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Panasonic Lumix GH5 e bazat pe standardul de sistem Micro Four Thirds şi a fost folosit de Steven pentru a fotografia un cunoscut surfer în acţiune. Pasionaţii de filmare au avut ocazia să pună camera la test filmând spectacolul hipic de la clubul Equestria. Panasonic Lumix GH5 oferă o experienţă hibridă pentru fotografi şi cameramani profesionişti, care doresc să filmeze în 4K 60p/50p şi 6K Photo.

Unul dintre modelele de vârf în zona mirrorless, noul produs Micro Four Thirds vine cu a doua versiune a unui stabilizator de imagine dual, Dual I.S. 2. Acesta realizează stabilizarea pe 5 axe şi include mecanisme în obiectiv şi în corpul camerei. Stabilizarea se aplică inclusiv la filmarea 4K şi e combinată cea optică (OIS) cu cea din corpul camerei (BIS).

Senzorul giroscopic de la bord e de asemenea de mare ajutor. Utilizatorii pot filma în format MOV, MP4, AVCHD Progressive şi AVCHD. LUMIX GH5 are tehnologii speciale de defocalizare şi focalizare automată prin contrast, ce permit calcularea distanţei până la subiect şi evaluarea mişcării subiectului chiar. Acesta este şi un aparat rezistent cu şasiu dur, realizat din aliaj de magneziu turnat sub presiune.

Alte funcţii includ Bluetooth 4.2, WiFi 5 GHz, suport pentru adaptor pentru microfon şi grip cu acumulator. Aparatul costă 8998 lei la F64.ro la precomandă.