Sony oprește comercializarea de aparate foto DSLR, se va axa doar pe modele mirrorless

0
1190
Sony

Astăzi avem o veste mai mult sau mai puțin așteptată de pe piața aparatelor foto, aceea că Sony a oprit comercializarea modelelor DSLR. Informația vine prin intermediul celor de la Sony Alpha Rumors care au descoperit faptul că gigantul japonez a scos de la vânzare variantele DSLR A99ii, A77ii și A68 DSLR. Acestea nu mai sunt disponibile pentru achiziție nici pe site-ul oficial al companiei și nici în celebrul lanț de magazine BHPhoto.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Așadar, cei care sperau că Sony va lansa un nou DSLR vor trebuie să se resemneze. Asta pentru că aparatele de acest tip nu vor mai apărea în portofoliul companiei. Motivul din spatele acestei decizii nu este deloc surprinzător. Spunem asta pentru că Sony se bucură de un succes uriaș în zona de aparate foto mirrorless. Astfel accentul este pus fix pe acest segment.

După cum bine știți, modelele mirorless au câteva avantaje majore față de DSLR-uri, fiind mai compacte și ușor de transport. De asemenea livrează și o calitate excelentă a imaginilor capturate. Asta le face ideale atât pentru amatori cât și pentru fotografii profesioniști. Pentru moment Sony nu a comentat pe seama acestei știri referitoare la exit-ul din zona DSLR-urilor.

FUltimul aparat DSLR ce purta logo-ul Sony sosea în 2016. Iar acesta este un indiciu pe cât se poate de clar că nu vom mai vedea asemenea modele. Observ faptul că nici pe plan local nu se mai găsesc aparatele foto DSLR ale companiei, doar câteva variante resigilate pe cel mai mare site de specialitate și anume F64.ro.