Sony lansează camera profesională full frame FX6, cu captură video 4K, senzor de 10.2 MP

0
1183

Sony a lansat o nouă cameră profesională pentru producătorii de filme şi creatorii de conţinut. Se numeşte Sony FX6 şi este un model full frame, care aduce un senzor CMOS Exmor R de 10.2 megapixeli. Face parte din gama Cinema Line şi este un produs gândit special pentru cinematografia digitală şi cu funcţionalităţi de imagine avansate, luate de la camerele mirrorless Sony Alpha.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Camera are design compact şi uşor, pentru filmare uşoară în mişcare, oriunde şi oricând. Are sensibilitate ridicată, cu un interval standard ISO extins până la 409.600 pentru condiţii de iluminare foarte scăzută. Avem parte şi de un procesor Bionz XR aici, cu un engine de procesare a imaginii folosit şi pe Sony A7S Mark III. Oferă un sistem de autofocalizare rapidă hibrid cu 627 de puncte, găsit şi pe FX9 şi camerele sony Alpha. Şi pentru că tot vorbim de Alpha, de acolo vine şi detecţia facială şi Autofocalizarea prin detecţia ochilor în timp real.

Pe partea video avem captură 4K 10 bit 4:2:2 la 120 FPS şi Full HD la 240 FPS. Există şi un port 12G-SDI la bord, care îi permite lui FX6 să scoată conţinut 16 bit SDI RAW 4K la 60p. Coloristica e inspirată de Sony Venice, iar profilul S-Cinetone este inclus pe acest produs. Culorile sunt bogate şi captura rezultată are un look şi un feeling de peliculă cinematografică. FX6 este fabricată din aliaj de magneziu şi cântăreşte doar 890 de grame. Are şi un ecran LCD de 3.5 inch, care poate fi ataşat în multiple zone ale corpului.

Acest dispozitiv include şi o structură de disipare a căldurii, care ţine componentele reci în vreme ce realizezi captură, chiar şi pe durate lungi de filmare. Pe partea de stocare avem două sloturi CFexpress Type A, compatibil şi cu carduri SD UHS-II. Atunci când filmezi la peste 100 FPS ai nevoie totuşi de cardurile CFExpress Type A.

Noua cameră va fi disponibilă din decembrie 2020 la preţul de 6000 de dolari.