Google a lansat Tree Canopy Lab; un sistem care analizează imagini aeriene și detectează zonele care necesită mai mulți copaci

0
1034
Tree Canopy Lab
Google a lansat Tree Canopy Lab; un sistem care analizează imagini aeriene și detectează zonele care necesită mai mulți copaci

Pe lângă aportul de oxigen adus, copacii au un rol important în scăderea temperaturilor din orașe, mai ales în cele în care poluarea este mai pronunțată. Pentru a ajuta prioritizarea și eficientizarea plantării de arbori și arbuști, Google a lansat „Tree Canopy Lab”.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Astfel, Google poate indentifica zonele cu copaci și să măsoare densitatea acestora. Compania analizează astfel imagini aeriene color și infraroșu realizate pe parcursul anului (primăvara, vara și toamna). Totodată, se creează o hartă prin compararea imaginilor din unghiuri diferite. Compania afirmă:

„Folosim un sistem AI specializat, acesta scanează și detectează automat prezența copacilor și apoi produce o hartă care prezintă aria de acoperire.”

Google a lucrat cu administrația orașului Los Angeles pentru a dezvolta acest sistem. Tree Canopy Lab poate calcula:

  • Densitatea de copaci dintr-o anumită zonă;
  • Densitatea populației dintr-o zonă;
  • Zonele predispuse la căldură extremă;
  • Organizațiile care pot ajuta la plantarea de noi arbori în cartiere;

Acest sistem poate înlocui studiile ample și consumatoare de timp care ar trebui făcute de conducerea orașului. În urma datelor obținute, Google a constatat că „mai mult de 50% din populația Los Angeles trăiește într-o zonă cu mai puțin de 10% suprafață cu copaci, iar 44% trăiesc în zone cu risc extrem de căldură.”

Aceștia au adăugat: „Am putut observa, de asemenea, că zonele cu cea mai mare acoperire de copaci din Los Angeles, prezintă și riscuri minime de căldură extremă. De asemenea, aceste zone au și cea mai mică populație din L.A.”

Google plănuiește să implementeze „Tree Canopy Lab” în sute de orașe în următorul an. Având în vedere că soluția a fost testată și funcționează, viitorul sună bine. Totodată, prin intermediul datelor colectate putem identifica și zonele aflate în proces de deșertificare și să le împiedicăm înainte de a fi prea târziu.