Sony ar putea anunța prețul consolei PlayStation 5 săptămâna viitoare + detalii despre precomandă

0
1577
PlayStation 5

Pe data de 12 iunie în cadrul unui eveniment maraton transmis online cei de la Sony au prezentat design-ul consolei PlayStation 5 dar și un lineup de jocuri pregătite pentru lansare. Cu toate acestea nu a fost dezvăluit un preț, având parte doar de speculații și o listare de pe Amazon nu tocmai credibilă. Abia acum apar ceva vești noi și discutăm despre mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit analistului din zona business Roberto Serrano, Sony pregătește un nou eveniment luni pe data de 13 iulie. Această conferință ar urma să ne aducă detalii despre prețul asociat noii console de jocuri video. Vom afla și data lansării comerciale și când exact se va da startul programului de precomandă.

PlayStation 5

Sunt câteva speculații în online potrivit cărora Microsoft așteaptă ca Sony să facă prima mișcare atunci când vine vorba despre dezvăluirea prețului și disponibilității lui PS5, astfel încât să prezintă un preț mai mic. MS ar vrea să aducă noua sa consolă Xbox Series X cu o săptămână mai devreme pe piață decât PS5 și are în plan și o variantă mai accesibilă numită Series S. Aceasta este cunoscută sub numele de cod “lockhart” și ar putea costa doar 200 de dolari. Se păstrează procesorul de la modelul high-end dar performanța grafică scade de la 12 TFLOPS la 4 TFLOPS.

Preț posibil PlayStation 5:

Revenind la consola PlayStation 5 se vehiculează faptul că startul precomenzilor sale ar putea fi dat chiar din această lună. Prețul ar putea fi de 499 dolari, cu 50 dolari mai mare decât cel purtat de Xbox Series X. Vă reamintim că PS5 va avea o variantă cu disc Blu-Ray pentru jocuri fizice. Va exista și o variantă Digitală pentru jocuri cumpărate virtual din PS Store.

Așteptăm ziua de luni, 13 iulie pentru a vedea dacă acest zvon referitor la evenimentul Sony se adeverește. Între timp puteți pune bani deoparte pentru achiziția consolei pe final de lună noiembrie atunci când ajunge în magazine.